čtvrtek 24. ledna 2013

OPRAVDU LUXUSNÍ CHLEBA BEZ HNĚTENÍ -NÁVOD
Včera jsme našli s manželem recept na tento opravdu luxusní chléb.Při pečení se line z trouby opravdu lahodná vůně a výsledek je ještě lepší :-D
Ingredience:1 hrnek žitné mouky
                  3 hrnky hladké mouky(použila jsem 1/4 litrový hrnek )
                  1 lžička kmínu
                  2 lžičky soli
                  půl lžičky sušeného droždí
                 1 lžička octa
                  2 hrnky studené vody
V míse smýcháme všechny sypké suroviny,potom přidáme ocet a vodu a zamícháme.Někdo by chtěl těsto hníst,ale není potřeba.Pokud pochybujete,že z tohoto bude něco jedlého jste na tom stejně jako já :-D .Teď příjde ten nejdůležitější bod.Zamíchané těsto pomoučníme zakryjeme utěrkou a necháme 12-18hodin kynout.Opravdu tato doba je nezbytná.Já si udělala těsto večer a ráno upekla.

 Mezitím si zapneme troubu na 230stupňů a do vyhřáté trouby dáme na 30min.rozpálit hrnec(opravdu dobu dodržte a hrnec musí být suchý před vložením) po těch 30minutách do rozpáleného hrnce vyklopte pomocí stěrky těsto a posypeme kmínem .Zaděláme poklicí a pečeme 30minut na 230stupňů.Po 30minutách odděláme poklici a pečeme dalších 20min bez na 220stupňů a zde je výsledek.Opravdu moc dobrý chleba.Nic není potřeba přidávat ani ubírat vše je vyvážené a chleba je moc dobrý.Jen jsem poprvé měla problém chleba vyklopit ze smaltovaného hrnce a proto jsem zkusila ve skleňené zapékací míse a vyklopil se sám.:-D


Teď mi už jen zbívá popřát vám DOBROU CHUŤ :-D

2 komentáře:

  1. Taky ho dělám.... z dvojnásobné dávky a stejně se po něm jen zapráší:-))))
    A místo utěrky přikrývám potravinářskou fólií, těsto nemá šanci ani trošku oschnout:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. jj je to dobrota.Jsem si ted říkala jestli nezkrachují pekárny :-D všichni co znám ho pečou :-D

    OdpovědětVymazat